Гърция отваря плажовете на 14 май

Гърция отваря плажовете на 14 май
Снимка: Pixabay.com

Гръцкият министър на туризма Харис Теохарис заяви на пресконференция в рамките на международното туристическо изложение ITB в Берлин, че страната му планира да открие туристическия сезон на 14 май под лозунга "Всичко, което искате, е Гърция", цитира думите му македонското издание “Република“. По време на речта си Теохарис обясни, че решението на гръцкото правителство за влизане в страната е да се спазват три основни здравни протокола: посетителите да бъдат ваксинирани или да имат имунитет срещу коронавируса (документ за антитела) и ако тези две условия не са изпълнени - можете да пътувате до Гърция с отрицателен PCR тест не по-стар от 72 часа.

Според решението тези, които са ваксинирани, няма да бъдат задължени да правят бърз тест при влизане в страната, а останалите, които пристигнат въпреки другите спазени условия, както миналата година, ще трябва да направят бърз тест и в случай, че е позитивен ще трябва да останат под задължителна карантина за държавна сметка..

Освен това, според министъра, всички туристи могат да бъдат подложени на произволни тестове по същия начин, както миналата година.

Гръцкият министър на туризма посочи, че страната гарантира, че всеки турист, който избере Гърция през 2021 г., ще бъде напълно в безопасност, съобщава "Фокус".

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини