Наплив за онлайн заявки за ваксини – 7000 за час

Наплив за онлайн заявки за ваксини – 7000 за час
Снимка: Pixabay.com

Бум на онлайн заявките за ваксини. Над 7000 са си запазили онлайн час за ваксиниране срещу COVID-19. Това е станало за не повече от 60 минути. Сайтът на системата може да се претовари на моменти, предупредиха от Министерството на здравеопазването. Системата за записване на час за ваксинация срещу коронавирус започна да работи днес в 17:00 часа. Регистрацията става на адрес: https://his.bg/bg/reservation.

Всеки желаещ минава през 4 стъпки. Попълване на личните данни. Има възможност за избор как да получите кратко съобщение с избраните дата и час. Това може да стане по електронна поща или чрез SMS. Системата проверява данните преди да ви даде достъп до всяка следващата стъпка. Избор на ваксина. Има опция да отбележите и, че нямате конкретни предпочитания. Избор на ваксинационен център. Може да се посочи населено място или определен лечебен център. Има възможност изборът да бъде осъществен посредством географска карта.

Определяне на часа. Часовите диапазони са през десет минути, в зависимост от заетостта на избрания ваксинационен център. 24 часа преди да настъпи часът за ваксинация ще получите напомняне за избрания час и място.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини