Ваксините могат да спрат мутациите на коронавируса

Ваксините могат да спрат мутациите на коронавируса
Снимка: Pixabay.com

Коронавирусът се разпространява със страхотна бързина, колкото повече се разпространява, толкова повече мутира. За да спрем това, то пътят са ваксините. Смело отивайте да се ваксинирате. За това призова от ефира на bTV вирусологът проф. д-р Радка Аргирова. Според нея и трите ваксини срещу коронавируса, с които разполагаме, са добри. Ваксинирането е единственият начин да се справим с този вирус, категорична е тя.

Проф. Аргирова посочи, че преди няколко дни е излязло проучване, което показва, че след 1-2 години, при добро ваксинално покритие в света, най-вероятно коронавирусът ще е ендемичен, локален, на определени места, които не са покрити с ваксини.

„Но ще има страни, територии, области, които ще могат да се отърват от коронавируса. Ще останат и така наречените джобове, в които хората няма да бъдат имунизирани достатъно, да продължат затваряния, отваряния, гранични мерки, други мерки. Призовавам имунизацията да придобие масов характер, непременно ще имаме добър резултат от това”, каза още вирусологът.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини