В Пирогов се извиха опашки от желаещи ваксина, а във ВМА не връщат никого, проф. Мутафчийски също грабна спринцовката

В Пирогов се извиха опашки от желаещи ваксина, а във ВМА не връщат никого, проф. Мутафчийски също грабна спринцовката
Снимки: ВМА

720 души са били ваксинирани срещу Covid-19 във Военномедицинска академия през вчерашния ден. Това е с около 100 човека повече от предходния. Забелязваме тенденция на увеличаване на желаещите да си поставят ваксина, обяви началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Той поясни, че от 19 февруари има разрешение от министър-председателя да се стартира четвърта фаза и масовата ваксинация в България.

В същото време от Пиригов съобщиха за огромен наплив от желаещи да се ваксинират. Там има разкрити пет за ваксиниране, а опашките се извиха още от сутринта. Там се слагат ваксини на AstraZeneca.

Директорът на лечебното заведение проф. Асен Балтов коментира, че медиците гледат да действат максимално бързо. 

Голям интерес за поставяне на ваксини има и в Бургас. От 7 часа сутринта желаещи да получат доза от препаратите чакаха на опашка пред кабинетите.

В Кюстендил - една от областите с най-голяма заболеваемост у нас, началото на масовата ваксинацията не протича с особено високо темпо, съобщи Нова телевизия.

Над 57 000 дози от ваксината на AstraZeneca срещу COVID-19 пристигнаха у нас снощи. Те са разпределени към Регионалните здравни инспекции в страната. Това е третата доставка от препарата, а четвъртата фаза на ваксинация вече е в ход.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини