PCR тест за бармани и сервитьори преди отварянето на заведенията на 1-ви март

PCR тест за бармани и сервитьори преди отварянето на заведенията на 1-ви март
Снимка: БАЗ, архив

Докато няма заповед, нито един собственик или управител не предприема мерки за наемане на персонал и зареждане на обекта, заяви Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията.

Ресторантите, които са в готовност да отворят за клиенти от 1 март, очакват заповедта на министъра, за да се погрижат за наемане на персонал, ако са освободили старите си служители, както и за зареждане. Очаква се реалната подготовка да стартира 5-6 дни преди началото на март. Няма да могат да отворят заведения, които имат финансови затруднения да погасят дълговете си, да наемат персонал и т.н. В момента състоянието на бранша е изключително тежко, тъй като много време не се работи, а разходите продължават да се трупат. Това са наеми, данъците, сметките и други, коментира Алибегов.

Сред другите мерки, които предвижда браншът, е да праща служителите регулярно на антигенен или PCR тест. В тази връзка Алибегов коментира, че тази практика е прилагана и при първото отваряне на заведенията през пролетта на миналата година. Тогава се установило, че много малко от служителите, които работят в този бизнес, имат положителни резултати от теста.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини