Лекоатлетка не спира да радва Полена и Симитли с успехите си на пистата

Лекоатлетка не спира да радва Полена и Симитли с успехите си на пистата
Снимка: Община Симитли

Венеса Ханджийска от симитлийското село Полена завоюва пореден успех. Този път 16-годишната девойка грабна бронзовия медал на 200 метра в Националния шампионат за мъже и жени по лека атлетика.

Надпреварата се проведе през узминалия уикенд в зала „Асикс Арена“ в София. Венеса участва в дисциплините 400 метра през първия ден и 200 метра втория ден. На 400 метра се класира девета с резултат 60.87секунди. Бронзовия медал тя заслужи на 200 метра, като за финала се класира с трето най-добро време (25.62сек) и на финала времето от 25.74 секунди я класира на третото стъпало на почетната стълбичка.

Венеса Хаджийска е гордостта на симитлийското село Полена. Тя спечели златния медал на 200 метра бягане с резултат 25.82 секунди на Републиканското първенство за юноши и девойки преди две седмици. На 400 метра тя се класира на четвърто място. Но успехите й не свършват дотук.

Тя участва и в Петдесетия юбилеен турнир и спечели на 200 метра златото в София. Венеса получи признание и от Община Благоевград, където се нареди сред най-добрите спортисти за миналата година. През 2020 г. на U18 тя завоюва сребърните медали на 200 и 400 метра, а на U20 грабна бронза на 100 метра. Девойката тренира лека атлетика в АК „Джордан“-Благоевград.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини