Съдебната сага приключи, до 14 дни се решава съдбата на кмета Румен Томов

Съдебната сага приключи, до 14 дни се решава съдбата на кмета Румен Томов
Снимка: ИлинденПрес, архив

Съдебната сага по казуса „Румен Томов” най-сетне приключи. До 14 дни Върховният административен съд трябва да обяви окончателното си решение по делото, след като веднъж вече се произнесе за отстраняването на кмета на община Благоевград – Румен Томов, от заемания от него пост.

Заседанието на 18 януари за предсрочното прекратяване на пълномощията на кмета се провали тъй като се оказа, че и Румен Томов, и адвокатът му Милана Кривачка, както и вторият му адвокат, са в болничен. Днес обаче делото се проведе, като на него присъства градоначалникът, който бе със своя адвокат Златина Данчева. Сега на ход са върховните магистрати. Очаква се те да потвърдят взетото от тях вече решение.

Румен Томов не е изпълнил нито едно от трите изисквания на член 41, ал.3 от ЗМСМА. В едномесечен срок от обявяването на изборния резултат градоначалникът не е спазил законовите изисквания - не е заличил своя фирма и не е уведомил нито Общинската избирателна комисия, нито Общинския съвет. Затова по-рано ОИК прекрати пълномощията му.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини