Ресторантьори отварят сами заведенията си, ако държавата не го направи до 2 седмици

Ресторантьори отварят сами заведенията си, ако държавата не го направи до 2 седмици

Ако до 2 седмици не се вземе решение за отваряне на нашия сектор, тъй като ние сме на последно място по заболеваемост в Европа, ние няма накъде да паднем повече - ще приложим италианския модел. Всички заведения ще отворят в един ден и ще работят оттук нататък. От един момент нататък вече няма какво да се губи. Повече няма да чакаме. Това заявява в телевизионно интервю председателят на Асоциацията на заведенията в България - Ричард Алибегов.

В неделя вечерта организацията отправи запитване към членовете си какви да са следващите действия, ако заведенията не бъдат отворен и след 31 януари.

Днес ви питаме: Какви трябва да са следващите действия на затворените бизнеси, не само заведенията, ако щабът реши да удължи забраната за работа и след 31.01.?

  1. Организиране на национален протест.
  2. Обявяване на Гражданско неподчинение по примера на Италия.
  3. Национален протест, а ако исканията ни не бъдат удовлетворени, последващо отваряне на обектите по примера на Италия.
  4. Съгласяваме се да останем затворени, но ако изплатят компенсациите на всички до 31.01, и до същата дата има разписани и приети нови мерки за февруари.

В коментарите, които до един ще бъдат прочетени и анализирани от нашия екип, попълвайте обекта, който представлявате и вашата длъжност. В противен случай, той няма да бъде взет под внимание, отбелязват от асоциацията.

"Всички са изгубили търпение, но при някои границата е премината. Ако не си работил в най-силните месеци, ти нямаш избор и трябва да вземеш мерки, за да се опиташ да просъществуваш", коментира пред БНТ Емил Коларов, председател на Сдружението на заведенията в България в отговор на въпрос защо някои ресторантьори си позволяват да работят, нарушавайки заповедите на здравния министър.

"Не трябва да се нарушават заповедите, но трябва да се изпълняват и обещанията", подчерта обаче той.

"По принцип трябваше миналия месец да започнем, обещанието беше, че на 1 февруари всичко ще се отвори, чуваме слухове, че и това няма да се случи отново", допълни Коларов.

Според него няма да има "нищо чудно", ако се стигне дотам да хората да решат да отворят в знак на протест всички обекти по примера на колегите им в Италия и други държави.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини