Трябва ли Мелник да преразгледа сътрудничеството си с Вевчани, където изгориха българското знаме?

Снимка: Виктор Канзуров, фейсбук
Снимка: Виктор Канзуров, фейсбук
Трябва ли град Мелник да преразгледа приятелското си сътрудничество със село Вевчани от Северна Македония? Този въпрос задава Виктор Канзуров от Северна Македония. 
 
В своя фейсбук той публикува отворено писмо до кметовете на Мелник и Сандански, в което поставя на дневен ред темата.
 
Публикуваме писмото без редакторска намеса:
 
До Кмета на кметство Мелник
До Кмета на Община Сандански
 
Уважаеми господа, “Градоначалникот” на село Вевчани в опита си да осъди запалването на българското знаме, се позова на побратимяването с град Мелник?! Под неговото становище отправихме запитване, а какво е отношението му към този “персонаж” от карнавала! Никакъв отговор, гузно мълчание. Поради което считаме, че в становището си “градоначалникот” на село Вевчани не само не е искрен, но и умело спекулира с връзката си с Мелник. Участник в тази вакханалия, публикува в страницата ни, че въпросната “маска” взела 1-во място. В много фотографии е виден особения интерес на държавните медии от РС Македония към този карнавален образ, осмиващ и позорящ България и българското знаме.
 
Считаме, че е не само наложително, но и задължително, Вие, кметовете на Мелник и Сандански да изразите становище. Дали ще продължите “приятелското” си сътрудничество със село Вевчани, оставяме на Вашия патриотизъм и родолюбие!
 
Виктор Канзуров българин от Северна Македония фейсбук
 
Прди дни медиите в Северна Македония показаха кадри от традиционен фестивал във Вевчани, на които се вижда, че местни жители и участници в карнавала изгарят българското знаме. Община Вевчани осъди срамната демонстрация. Според кмета на Вевчани - Сашо Янкоски, актът не отговаря на позицията на общината и мнозинството от нейното население. Напротив, община Вевчани е сред първите общини в Република Северна Македония, която е побратимена с град Мелник, община Сандански и членовете на Асоциацията на карнавалните градове.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини