Марияна Николова: Първите израелски туристи за годината вече са в Банско

Марияна Николова: Първите израелски туристи за годината вече са в Банско
Снимка: Пресцентър

По предварителни прогнози летният сезон у нас тази година ще стартира на 1 юни. Това обяви министърът на туризма Марияна Николова при посещението си в Бургас. По думите ѝ дотогава би трябвало да влезе в сила единна европейска регулация за т.нар. „зелени“ паспорти, които ще се издават на всички ваксинирани граждани. 

Засега най-много полети са заявени от Русия. Работи се активно и за развитието на полския пазар.

Министър Николова коментира, че по искане на туристическия бранш най-масирана рекламна кампания в момента се води в Русия и Германия. Предстои да бъде открито туристическо представителство в един от най-важните за България пазари - в полската столица Варшава. Министерството на туризма полага всички усилия да привлича чрез рекламните си кампании по всичките си комуникационни канали туристи за предстоящия летен сезон, посочи Николова и допълни, че в момента се провежда активна кампания в съседните ни балкански страни, които рекламират зимните курорти на България.

Заради ограниченията, въведени след започване на епидемията от коронавирус, почти всички туристи през изминалия сезон са били българи. С ваксинирането са свързани очакванията за завръщането и на чуждестранните туристи.

Първите израелски туристи за тази година вече са в Банско. Според министър Николова интересът на гостите оттам към нашата страна е огромен.

В момента се водят разговори между двете държави относно това как ще се признава паспортът за ваксиниране, който израелските граждани ще представят.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини