Р. Томов има 15 дни да изкара на светло всички зелени площи в Благоевград, спират строежите върху тях

Р. Томов има 15 дни да изкара на светло всички зелени площи в Благоевград, спират строежите върху тях
Андон Тодоров

Председателят на Общинския съвет – Андон Тодоров, изпрати писмо до кмета Румен Томов, с което му напомня, че трябва незабавно да изпълни решение на местния парламент от 29-и май. С него се налага мораториум на строителството върху зелени площи в областния център. Уведомлението идва след вчерашното решение на Върховен административен съд, който потвърди ограничителната мярка, взета от местния парламент, и отхвърли жалбата на „Универсал строй консулт” ООД. Това е дружеството, което иска да построи комплекс за релакс и спорт на кортовете край парк „Бачиново”. Един от собствениците на дружеството – Георги Ганджов, внесе жалба в съда срещу решението на ОбС да се забрани застрояването на „белите дробове” на града.

Затова днес Андон Тодорв напомни на кмета, че трябва незабавно да изпълни решението на парламентаристите и в срок до 15 дни трябва да отговори на въпроси, свързани с изпълнение решението на ОбС.

Първото питане е дали е изготвен списък на всички спорни имоти, които към момента се ползват като зелени площи, но по Общ устройствен план са предназначени и за строителство. Чака се отговор от градоначалника и има ли вече списък със същите имоти, които се намират в благоевградските села. Тодоров предупреждава Р. Томов, че ако до 15 дни в деловодството на Общинския съвет не бъде внесен отговор по тези въпроси, то председателят на ОбС ще сезира Специализираната прокуратура.

Общинският съвет днес е изпратил писмо и до директора на РИОСВ-Благоевград – Ангел Геолгиев, с което го уведомява за решението на Върховния административен съд и че в момента има наложен мароториум за строителство върху зелени площи. В тази връзка Тодорв моли ековедомството да прекрати всякакви процедури относно инвестиционното намерение на „Универсал строй консулт” да строи комплекс за релакс и спорт край парк „Бачиново”.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини