Без крути мерки срещу COVID-19 въпреки бума на заразени в Благоевград

Без крути мерки срещу COVID-19 въпреки бума на заразени в Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Няма да се въвеждат по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса в община Благоевград. Това съобщи кметът Румен Томов след провелото се заседание на Общинския кризисен щаб. Засега се ограничават единствено масовите мероприятия – сватби, кръщенета, събори, курбани и т. н. Училищата продължават да функционират нормално и присъствено, заведенията работят в същия ритъм, но в тях се правят засилени проверки за спазване на противопидемичните мерки. Кметът коментира защо не се предприемат по-драстични действия при положение, че в областния център на Пиринско все повече се увеличават случаите на заразени хора с COVID-19.

„Нашата област е в челните редици по брой на случаите с коронавирус, но това се дължи до голяма степен и на повечето PCR тестове, които се правят в региона. Това обаче не бива да ни успокоява, а да продължим да спазваме мерките за безопасност – дистанция, носене на маски, редовно миене на ръцете и дисциплина”, каза кметът на Благоевград.

Той коментира и изказването от вчера на здравния министър професор Костадин Ангелов, който призова да не се пътува до област Благоевград и до област Търговище, които са рискови заради бума на заразени с коронавирусна инфекция. „Аз призовавам точно обратното – нека се пътува към Благоевград и нека благоевградчани пътуват извън града. Ние не сме по-различна категория хора. Не приемам подобни изказвания от хора, които са на толкова високи държавни постове. Най-важното е да се спазват мерките, а не да се сочи с пръст една или друга област в страната”, категоричен бе Румен Томов.

На заседанието на Общинския кризисен щаб е направено предложение да се въведе задължително носене на предпазна маска и на открито, но тази мярка не е приета от щаба.  

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини