Работата на ОбС-Благоевград блокирана заради липса на служители

Работата на ОбС-Благоевград блокирана заради липса на служители

Недостиг на служители доведе до блокаж на работата на Общинския съвет в Благоевград. Заради този проблем и по искане на председателите на постоянните комисии към местния парламент насрочените комисии по график за месец октомври се отменят. На практика в момента председателят на ОбС - Андон Тодоров, намя нито един сътрудник. Преди време една от служителките, която подпомага работата на местния парламент, излязла в майчинство. Друга от тях е в дългосрочен болничен, а третата е в отпуска.

От 29 май тази година Андон Тодоров иска да се назначи нов човек, за да може да функционира нормално работата на Общинския съвет. Направено е и писмено предложение до кмета. „Искам да подчертая, че от известно време нямаме и юрист. Това е абсурдно, защото имаме важни дела. Кметът Румен Томов обаче на практика прави мълчалив отказ и по този начин саботира дейността ни. Но градоначалникът реално работи срещу благоевградчани, защото ще се стигне и до отлагане на сесии. Има голям обем работа, която няма кой да свърши в ОбС”, коментира шефът на местния парламент Андон Тодоров.

Той цитира и член 29а от Закона за местното самоуправление и местната администрация, който ясно постановява, че председателят на Общинския съвет утвърждава длъжностните характеристики, ръководи и контролира дейността на служителите в звеното, както и ги оценява. Служителите в звеното се назначават и освобождават от кмета на общината, но само по предложение на председателя на общинския съвет. Кметът на общината не може да назначава или да освобождава служители в звеното, за които не е направено писмено предложение от председателя на общинския съвет.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини