Заведения у нас ще посрещат клиенти с национално меню с автентични родни продукти

Заведения у нас ще посрещат клиенти с национално меню с автентични родни продукти
Снимка: Министерство на туризма

Да се създаде национално меню в българските заведения, това обсъдиха експерти на работна среща, в която участва и вицепремиерът и министър на туризма – Марияна Николова. В дебатите се включиха проф. Пламен Моллов – ректор на Университета по хранителни технологии в Пловдив, и доц. Кремена Никовска от висшето училище, зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, президентът на Българската асоциация на професионалните готвачи - Димо Димов, и шеф-готвач Иван Манчев.

Националното меню ще включва от предястие до десерт и ще представя типични и автентични продукти и ястия от 9 региона в страната, посочи министър Николова. То ще стане част от представата за страната ни като атрактивна целогодишна дестинация.

Менюто се създава със съдействието на университета и се базира на селекция,  проведена от него съвместно с професионалните гимназии по туризъм и браншовите организации. Така чрез храната ще се изтъкнат кулинарните традиции и регионалните особености на България, каза проф. Моллов.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини