Андрей Новаков подкрепи превозвачите за отварянето на ГКПП-Илинден-Ексохи

Андрей Новаков подкрепи превозвачите за отварянето на ГКПП-Илинден-Ексохи

Евродепутатът Андрей Новаков е предприел стъпки пред европейските институции за по-скорошното отваряне на граничния пункт Илинден-Ексохи, който в момента е затворен по настоявене на гръцките власти заради пандемията от коронавиурс. Снощи най-младият евродепутат разговаря с превозвачи от Пиринско, които се събраха на втори протест край гоцеделчевското село Господинци с искане границата с южната ни съседка да бъде отворена за преминаване на камиони.

Нашите превозвачи и представители на бизнеса ежедневно трупат загуби - за да превозят своята стока от и до Гърция, трябва да минават само през ГКПП-Кулата-Промахон, който е единственият за преминаване пункт. Това вдига разходите им, защото пътуването за фирмите от Неврокопския край се удължава с около 300 километра.

Новаков увери протестиращите, че вече е сезирал европейските институции. „Няма причина Гърция да затвори границата си за камиони. Това само носи щети, не спира заразата. Затварянето на пункта Илинден-Ексохи не е европейско решение. Изход от ситуацията търсим заедно. С усилията на Външно министерство, с превозвачите на място, но и с навременното сезиране на европейските институции”, заяви евродепутатът.  

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини