Дъждовете активираха свлачища, земни маси затрупаха път към три села в Разложко

Дъждовете активираха свлачища, земни маси затрупаха път към три села в Разложко
Снимка: ИлинденПрес, архив

Близо 12 часа пътят от разложкото село Баня за селата Долно Драглище, Горно Драглище и Добърско беше блокиран за движение заради свлекли се на шосето огромни земни маси.

В протежение на 30 метра земята е паднала като отсечена с нож.

„Свлачището се активира към 18,30 часа в събота от обилните дъждове в района. Реагирахме веднага и предприехме действия за премахването на земните маси от пътния участък. Наехме необходимата техника, за да почистим. Работили сме цяла нощ. Рано сутринта в неделя освободихме едното платно за движение”, разказа кметът на село Долно Драглище Лиляна Боянова.

Тя уточни, че трите села не са били откъснати от света, тъй като има обходен маршрут до тях през град Белица. Поставени са предупредителни цнаци към в водачите. Има пътни полицаи, които регулират движението.

„Нека шофьорите бъдат внимателни, тъй като трафикът е натоварен. Много туристи пътуват към Добърско, където е 4-вековната църква „Свети свети Теодор Тирон и Теодор Стратилат”. Надявам се, че до края на деня ще освободим цялото шосе и ще почистим и ската от свлеклите се земни маси”, каза още Лиляна Боянова. Специалисти ще извършат оглед на мястото на свлачището, за да се търси решение за укрепването на района.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини