966 станаха заразените с COVID-19 у нас, огнище на вируса в шивашки цех в Плевен

966 станаха заразените с COVID-19 у нас, огнище на вируса в шивашки цех в Плевен

Потвърдените случаи на коронавирус у нас вече са 966. Новите случаи за денонощието са 51, от тях в болница са 16 души. Двама души са починали. Единият от тях, на 71 години, е бил настанен в "Света София". Той е имал придружаващо заболяване диабет. Другият случай е във ВМА. Човекът също с бил с придружаващи заболявания. Имал е сърдечна недостатъчност и белодробни заболявания.

Началникът на Националния оперативен щаб – генерал-майор Венцислав Мутафчийски, уточни, че в болници има общо 268 човека, 34 са в интензивни отделения. 556 случаи са в София, която продължава да бъде най-голямото огнище.

Съществен ръст на новорегистрирани с коронавирус има в Плевен – 19 случая. Огнище на коронавирус е открито там в шивашки цех с над 900 работници. Всики те са в принудителен отпуск. Ще останат под карантина за две седмици. В Бургас има 5 нови, като трима са онкоболни. В Кюстендил има двама, в Сливен и в Хасково по един. 

Четири са новите случаи на заразени от медицинския персонал. Така броят им става 80. Заразени са лекар и медицинска сестра от интензивния сектор във ВМА.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини