Заради коронавируса ресторантьори поискаха икономически облекчения от кмета на Благоевград

Заради коронавируса ресторантьори поискаха икономически облекчения от кмета на Благоевград

Ресторантьорите в Благоевград поискаха от кмета Румен Томов икономически облекчения за периода, в който ще остане в сила извънредното положение, обявено заради коронавируса.

Днес те разговаряха с градоначалника и увериха, че вече усещат финансовите загуби от настъпването на опасния вирус. По думите им, загубите ще станат още по-големи за един месец и много от тях ще имат проблеми с плащанията към банки и персонал.

Затова те поискаха за този месец да не плащат тротоарно право, такса смет и други местни данъци.

Кметът Румен Томов заяви, че предложенията ще бъдат разгледани на сесия на общинския съвет. Той предупреди, че пикът на опасния вирус се очаква по Великден, а другата седмица банките ще ограничат достъпа на клиенти до банковите офиси.

Ресторантьорите и собствениците на заведения в областния център се оплакаха, че не могат да си купят дезинфектанти и предпазни маски, тъй като  отдавна са изчерпани в аптеките. Извън темата за коронавируса бизнесът не пропусна да поиска от кмета и местната власт бързи мерки за икономическо възраждане на града, който се обезлюдява с бързи темпове.

Други пък се оплакаха от нелоялната конкуренция на така наречените Табаци, които продават кафе, а по документи са само магазини за алкохол и цигари. Според местните предприемачи, ако контролните институции си вършат съвестно работата, това няма да се допуска, защото кафе може да продава само барман, но не и магазинер.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини