Броени дни до Wine & Spirits Fest Bansko

Броени дни до Wine & Spirits Fest Bansko

Wine & Spirits Fest Bansko ще се проведе в Kempinski Hotel Grand Arena Bansko  в зали Витоша и Пирин на 31 януари и 01 февруари от 13,00 до 21,00 часа.

Посетителите на Wine & Spirits Fest Bansko ще могат да дегустират над  200 продукта от над 25 изби местни производители, вносители и дестилерии.

На място ще може да се запознаете с продуктите на следните винарски изби:

  • Вила Юстина - разположена в покрайнините на Родопската Яка в село Устина, регион с богата винена история.“Вила Юстина” е основана в края на 2006 г. с идея за изграждане на малка бутикова винарска изба, за преработване на 300 т. грозде от собствени масиви и отлежаване на качествените вина в дъбови бъчви.

 

  • Винарско имение Драгомир- Създаването на Винарско имение Драгомир е продиктувано от мечтата на двама български енолози да променят представите за българското вино – атрактивно, интересно, с постоянно качество през годините, разнообразие във вкусовете на отделните марки

 

  • Four Friends - се появява на родната сцена и веднага се отличава с изключителния вкус на своите вина. Винарската изба разполага с над 40 хектара лозови насаждения в най-подходящия за отглеждане на грозде регион в България - Тракийската низина. Имението е сгушено в землището на с.Горно Ботево, източно от град Стара Загора.

 

  • Black Sea Gold Pomorie - Изключителното вино се прави от изключително грозде. Разположено на морския бряг, Поморие се слави като един от най-добрите тероари за отглеждане на бели сортове грозде.

 

  • Винарна Свищовесред най-старите винарски изби в България с над 70 годишна история, опит и традиции.Избата разполага със собствени лозови масиви с площ около 4 000 дка, намиращи се в района на гр.Свищов. Винарната е носител на множество отличия и награди от местни и международни конкурси.

 

  • Glushnik Vineyards -Бутиковата изба Глушник безспорно се радва на добър прием. Качествените вина, издържани във френска стилистика, са на път да се наложат сред ценителите на виното у нас със своята елегантност и визия.

 

  • HARALAMBIEVI Family Vineyards and Winery - Вече 10 години HARALAMBIEVI се грижат старателно за над 85 ха собствени лозови насаждения в региона на Плевен. Избата е тясно специализирана в производството на къси серии вина от местните създавани в Плевен сортове Кайлъшки мискет и Рубин.

 

  • Винарска изба „Ямантиев“ Ивайловград -Избата е изцяло частна собственост и е с традиции в производството на качествено червено вино. Произведените вина от тази изба се отличават с интензивно обагряне, висока плътност, наситен аромат с топъл, южен характер и значителен потенциал за дългогодишно отлежаване.
  • VIA ANTICA е малка семейна винарна, която се намира в с. Белица, между южните склонове на Сакар планина. Произвежданите вина са в малки серии между 300 и 4000 бутилки. Част от тях отлежават в 225 литрови български дъбови бъчви. Друга част се бутилира без отлежаване, запазвайки по този начин свежият им плодов характер.

 

  • Арониада - Агро ЕООД е основана през 1995г. Компанията развива отглеждане на биологични насаждения от арония и произвежда биологични сокове от пресни плодове арония, витаминозни нискоалкохолни напитки от арония, сушени плодове арония, оцет от арония и др.Арониада - Агро ЕООД притежава европейски (EU) и японски (JAS) сертификати за био производство, както и сертификати Kosher и Halal.

 

  • Малиново вино Кубера - Насажденията на малиново вино Кубера се намират в южното подножие на Стара планина на 450м. надморска височина в средата на Розовата долина в близост до град Сопот, едно от най – благоприятните по климат места в България.

 

  • Фирма "Ле Море България" ООД представя на българския пазар типични продукти от Саленто, регион Пулия!

 

  • Best Wine представят вина от (Dona Paula)Аржентина и Чили (Santa Rita).

 

  • Фирма “Геслин ООД” представлява и две от най-отличителните винарни на Турция - Кайра (Kayra) и Каваклъдере (Kavaklidere). Винарна Каваклъдере е най-старата и добре позната изба на Турция. Те произвеждат както типични местни сортове – окюзгьозу и боазкере, така и традиционни сортове като Шардоне, но отгледани в Турция, от което придобиват особен характер.

 

  • Friends Fun Wine® са предназначени за активните съвременни хора, които търсят добър и вкусен продукт, вписващ се в рамките на техния начин на живот - енергични, социални и жизнени. Те са свързани с "приятната и забавна страна" във всичките ѝ форми: спорт, танци, музика, пътуване, различни занимания, партита и хранене.

 

Фестивалът ще зарадва своите посетители и с голямо разнообразия от  спиртни напитки, представени от следните дестилерии:

 

  • Дестилерия Исперихе семейна дестилерия, произвеждаща по най-съвременна технология натурални плодови ракии и дестилати с марката Ракия Исперих. Дестилерията е разположена в гр. Исперих на площ от 80 дка. От 2016 г. семейство Муса непрестанно инвестира в модернизиране на производството.

 

  • HINAПSKA® е търговска марка, под която в три продуктови категории можете да откриете следните продукти: Натурален Ликьор от Хинап, отлежал допълнително в дъб за подобряване качествата на напитката;Сок от Хинап изцяло разработен и произведен в България ; 100% изсушен Хинап без костилка.

 

  • Винекс Преслав - Създаден през 1948 година, Винекс Преслав и до днес е един от лидерите в производството на висококачествени вина и високоалкохолни напитки.
  • Рустик Резерва ООД представя уникален ръчно приготвен джин и плодови джин ликьори, изцяло от български растителни съставки и специално подбрани ръчно набрани плодовe. Без изкуствени аромати, без добавени оцветители, без консерванти

 

  • Плодовите ракии от Босна с марка Zlatna Rakija - дюля, кайсия, слива и други.

 

  • Фирма “Геслин ООД” е ексклузивен представител и на най-продаваните анасонови напитки в световен мащаб - Yeni Raki и Tekirdag. Националната напитка на Турция се отличава с високо качество, дължащо се на подбраните продукти, които се използват, двойна и тройна дестилация и безкомпромисни производствени стандарти.

 

  • ФИБ ТРЕЙД ЕООД  ще покаже голямо и разнообразно портфолио от : абсент, узо, уиски, традиционен немски билков ликьор,  сливови ракии и единствената водка с ксилитол (от финландска бреза) Laplandia Eclipse Limited Edition - Тази бутилка е истинско съкровище, не само заради отличните ѝ качества, но и заради 24 каратовата златна декорация.

 

  • Маутай България ще представи най-популярната марка байджу - националната спиртна напитка на Китай.

 

  • Rakia Shop.eu - екип сформиран от ентусиасти, които обичат ракията не само като напитка, но и като важна част от наследството на Балканите.

 

  • Union gold - Представят арменска ракия със златни частици и черна водка, тя е инфузия на билки. В асортимента си имат висококачествена водка от Беларус и Армения, както и десертно вино от 100% нар .
  • Българско сирене с трюфелипредставено от неговия създател шеф Радичев . Това е истински неоткрит български вкус, който ще имате възможността да опитате и да си закупите по време на фестивала.
  • Био ядки Ники- Избирайки продукти с био произход, освен че осигурявате полезна и здравословна храна на Вас и семейството Ви, Вие допринасяте за опазване на биоразнообразието и природните ресурси!

Двама от посетителите на фестивала ще спечелят - колекционерски бутилки вино "'Dornish Wine"' от сериала на НВО Game of Thrones и вино № 8 Христо Стоичков.

Kempinski Hotel Grand Arena Bansko /зали Витоша и Пирин/

31.01 - 01.02.2020

13:00 до 21:00

 

Wine and Spirits Fest Bansko 2020 се реализира с подкрепата и любезно съдействие на община Банско.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини