Мюсюлманин дари теле за курбан в храма на Ванга

Мюсюлманин дари теле за курбан в храма на Ванга

Мюсюлманин дари теле за курбан в църквата „Света Петка“, която пророчицата Ванга построи в последните години от живота си. Хиляди миряни ще се съберат в манастирския комплекс в местността Рупите на 14 октомври /понеделник/, за да отбележат 25-годишнината от освещаването на храма.

Празничният ден ще започне в 11,00 часа с тържествена света литургия. Хората ще запалят свещи и ще присъстват на богослужението. Те ще положат след това цветя на гроба на ясновидката и ще се поклонят пред паметта й. Курбан за здраве ще бъде раздаден в 14,00 часа. До момента са дарени 4 агнета, едното е от Фондация „Ванга”. Шукри Бекташ от Сандански, който е мюсюлманин, дари теле за курбана.

„Той за трети път прави дарение, впечатлен е, че курбанът в нашия храм е безплатен. Ванга на Петковден винаги е раздавала безплатно храна на хората. Затова и нашият курбан е безплатен. Той обаче не се раздава, за да се носи вкъщи, а да се се хапне тук, в манастирския комплекс. Осигурили сме необходимите съдове, които ще раздадем на миряните”, каза управителят Серафим Иванов. 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини