Банско е Монтрьо с джаз музиката на световни звезди

Банско е Монтрьо с джаз музиката на световни звезди

Банско от вчера е джаз. Джазът е живот. Джазът е свобода. Джазът говори на езика на всички народи по целия свят. Точно тази музика превръща града под Тодорка в българския Монтрьо.

Курортът е домакин на двадесет и второто издание на един от най-големите летни музикални форуми на Балканите. Банско отново танцува в ритъма на тази съвършена музика, вплела в енергията си чувството да се възвисяваш и да се чувстваш чут и разбран. Банско е и джаз, и територия на духа, сцена за изкуство. От възродените традиции и фолклорни обичаи през изложбите, които впечатляват със различния и вдъхновяващ светоглед на своите създатели, до най-чакания старт на музикалното събитие това лято.

Снощи в 19.00 часа настъпи и тържественият момент на откриването на джаз феста. Организаторът и създател на фестивала – доктор Емил Илиев, поздрави присъстващите, които се стекоха на площада и покани кмета на общината - Георги Икономов, да открие голямото събитие. Градоначалникът увери, че общината винаги ще подкрепя този мащабен форум и пожела на участниците и публиката пет незабравими летни джаз дни. На сцената се появиха известните ни изпълнители Камелия Тодорова и Васил Петров, който под съпровода на Биг-бенд - Благоевград изпяха най-големите си хитове за радост на многобройната публика.

В същото време пред Посетителския информационен център в града врати отвори ковашка работилница, а гостите на Банско имаха възможност да научат повече за този занаят. Изтъкнати художници откриха свои изложби. На събитието присъства кметът Георги Икономов, който поздрави авторите и пожела успех на изложбите, които допълват атмосферата, която джаз фестивалът създава в Банско.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини