Все повече нашенци инвестират в евтини имоти в Гърция

Все повече нашенци инвестират в евтини имоти в Гърция
Снимка: Economic.bg

Българи с повече свободни пари предпочитат да ги инвестират в покупка на евтино жилище в Атина, съобщава monitor.bg. Целта е да ги дават под наем.

„Инвестиционното търсене е насочено основно към гръцката столица“, твърди Десислава Димова, брокер от българска фирма, работеща на пазара в съседната държава.

„Предпочитани са кварталите около Акропола. На практика има жилища доста по-евтини, отколкото в София, а в същото време възвращаемостта е много по-голяма“, смята Димова. Според нея в Атина може да се намерят апартаменти за 30 000 или 40 000 евро, но в повечето случаи те са за основен ремонт, за да станат годни за пускане на квартиранти в тях. За това нашенци, които вземат такъв имот, за да им излезе по-евтино, си го обновяват сами или си водят майстори от България.

По думите й, другата група българи на имотния пазар в южните части на Гърция предпочита ваканционните къщи на островите Корфу и Левкада. „Повечето запитвания са за имоти на цени между 500 000 и 700 000 евро, като изискването е да има хубава гледка. Най-често подобни вили се купуват за собствено ползване, а не с инвестиционна цел“, пояснява брокерът.

Нашенци търсят  жилища с една спалня и хол с кухненски бокс. Повечето хора ги купуват главно за лично ползване, а нерядко и за даване под наем.

Източник: Монитор

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини