Сандански придобива държавен имот за Индустриална зона

Сандански придобива държавен имот за Индустриална зона
Снимка: Община Сандански

Община Сандански ще придобие държавен имот за построяването на общински обект от първостепенно значение „Индустриална зона-Сандански Юг”. Преди дни е прекратен договорът между земеделското министерство и частна фирма за земята, върху която ще бъде вдигната индустриалната зона на курортния град.

„Има решение на общинския съвет общината да предприеме стъпки за придобиване на поземлен имот, държавна собственост, който е в местността Ормана край село Дамяница и е с площ от 247,807 декара. Очаквам в най-скоро време да подпиша договор за безвъзмездно прехвърляне на собствеността от държавата на общината, която да придобие имота”, заяви днес кметът на община Сандански – Кирил Котев.

Според него този проект ще има огромно значение не само на регионално ниво, но и в национален план. С оглед международната ситуация редица чуждестранни компании търсят възможност да релокират капитали и да получат достъп до единния европейски пазар. Сандански може да предложи точно това - бърза връзка до Средиземно море, възможност за придвижване на товари с автомобилен и жп транспорт към Централна и Западна Европа и перспективи за обособяване като логистичен център за трети страни.

Увеличава се интересът от потенциални инвеститори към региона. Запитвания има чак от Китай и Индия, представители на фирми от двете страни са били на място и са направили оглед. Местоположението е голямото предимство на града. Сандански е на 500 километра от 9 европейски столици. На по-малко от два часа път е от София, Скопие и Солун. Има връзка с пристанището в Солун, където идват много товари от трети страни, най-вече от Азия.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини