В събота тръгва автобусната линия Банско-Шилигарника-х.Вихрен

В събота тръгва автобусната линия Банско-Шилигарника-х.Вихрен
Снимка: Община Банско

От събота, 7 юли, стартира автобусната линия Банско – местността Шилигарника – хижа Вихрен. Линията ще работи през активния летен сезон, когато Пирин става притегателно място за хиляди любители на летните планински активности.

Автобусите ще тръгват три пъти дневно от района на Автогара Банско, като часовете на тръгване са 8:30, 13:20 и 17:00 ч., а от х. Вихрен – 9:20, 14:10 и 17:50 всеки ден.

Предвидени са достатъчно спирки в рамките на града, от където желаещите могат да се качат. Отделно от това, на път за хижа Вихрен, линията преминава през местността Шилигарника и къмпинг Бъндерица. По този начин освен, че ще се улесни придвижването на туристи в планината, ще се намали достъпът на автомобили към Парк „Пирин”.

Активният летен сезон привлича много хора, което от една страна води до задръствания по тесния планински път, до рискове за водачите и останалите участници в движението, а от друга – до замърсяване на средата с въглеводородни емисии. Както всяко лято, и този сезон побщина Банско предвижда да издаде заповед за ограничаване движението на автомобили във високопланинската част. Затова и тази автобусна линия представлява една добра алтернатива за придвижване в планината, като при необходимост ще бъдат пуснати допълнително автобуси.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини