Bloomberg: рейтингът на Клинтън е по-слаб от този на Тръмп

Admin 23 Юли 2017 12:17 Поглед 0
Bloomberg: рейтингът на Клинтън е по-слаб от този на Тръмп

Лидерът на демократите в американския сенат Чък Шумър заяви, че бившия кандидат за президент на САЩ Хилъри Клинтън е загубила изборите, защото избирателите не са разбрали, какво «отстоява» тя. За това той говори в интервю във вестник The Washington Post.

«Какво сбъркахме? Хората не знаеха за какво се борим и какво отстояваме. Ние бяхме просто против Тръмп. И [те] все още вярват в това», — казва той.

Той отбеляза ,че «когато вие губите от който и да е с 40% популярност, то вие не обвинявате другите — [бившия директор на ФБР Джеймс Коми], например Русия».

«Вие трябва да вините себе си», — отбелязва той.

По данни на агенция Bloomberg, рейтинга на кандидата за президент от Демократическата партия Хилъри Клинтън е достигнал нова рекордно ниска отметка.

При това показателите са даже по-лоши от тези на президента Доналд Тръмп. Едва  39% от запитаните подкрепят Клинтън — това е с  2% по-ниско от Тръмп.

Отбелязва се ,че бившия държавен секретар винаги е била популярна фигура, но новата анкета показва, че тя даже е загубила голяма част от тези привърженици , които гласуваха за нея на изборите през ноември миналата година.

Бившата първа дама , съпруга на 42-я президент на САЩ Бил Клинтън няколко пъти произнесе речи, и от време на време критикуваше Тръмп в туитър, но като цяло тя почна да слиза от политическата сцена след поражението си на изборите. И това навярно е политическия край на тази колоритна политическа фигура в САЩ.

Коментари

    Няма добавени коментари!

Напиши коментар:

Въведете кода от картинката!

Още новини