Кафето - еликсир на живота

Admin 11 Юли 2017 14:11 Поглед 0
Кафето - еликсир на живота

Умереното потребление на кафе снижава риска от рак и болест на сърцето.  То положително влияе на работата на бъбреците и укрепва имунитета. Всичко това се е изяснило в две групи изследователи, на протежение от 16 години събиране на данни за над  700 000 души. И първото, и второто  изследване са били публикувани в научното списание Annals of Internal Medicine.

Първото изследване, в което са участвали повече от 521 000 души, е установило, че колкото повече е било потреблението на кафе, толкова по-малък е бил риска човек да почини от рак, инсулт, сърдечно заболяване и проблем с кръвообращението. При това  не е играло роля, пили ли са участниците в проучването кафе с кофеин или не. Също така, допълнително са изследвани 14 000 души, при което е установено, че при  любителите на кафе са по-здрави бъбреците и е по-силен имунната система .

Изследователите от Университета на Южна Каролина, работещи с данни за 215 000 души, са получили сходни резултати. Съгласно тяхното изследване, употребата на кафе е свързано с понижаване на риска от смърт от сърдечни заболявания, рак, инсулт, диабет и бъбреци във всички човешки раси . Хората пиещи поне по една чаша кафе на ден с 12%  намаляват риска от преждевременна смърт от тези ,които не пият кафе въобще. Три чашки кафе на ден увеличават този процент вече на 18%. Връзка с  наличието или отсъствието на кофеин, както и в първото изследване не е установена

Коментари

    Няма добавени коментари!

Напиши коментар:

Въведете кода от картинката!

Още новини