Майк Пенс призова страните от НАТО да отделят повече пари за отбрана.

Майк Пенс призова страните от НАТО да отделят повече пари за отбрана.
снимка : НОВА ТВ

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс призова днес страните от НАТО да дават повече пари за отбрана. „САЩ не могат да стоят безучастно, докато съюзници от Алианса купуват оръжия от изток, заяви още Пенс в изказването си на Мюнхенската конференция по сигурността“, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Ние няма просто да гледаме как наши съюзници купуват оръжие от наши противници", предупреди вицепрезидентът на САЩ, цитиран от ТАСС. 

"Няма да можем да гарантираме мира на Запад, ако наши съюзници зависят от Изтока", подчерта Пенс.

Вицепрезидентът на САЩ призова освен това ЕС да признае председателя на венецуелския парламент Хуан Гуайдо за "единствения легитимен президент на Венецуела".

Пенс отправи своя апел не просто към отделните страни членки на Европейския съюз, а към блока като цяло, отбеляза Ройтерс.

Гуайдо, който се самопровъзгласи за президент на Венецуела и бе подкрепен от Съединените щати и други страни, заслужава "останалата част на света" да го признае, каза вицепрезидентът на САЩ. Той нарече венецуелския президент Николас Мадуро "диктатор, който трябва да се оттегли".

Пенс настоя европейските страни да се оттеглят от ядреното споразумение с Иран и да се отнесат сериозно към заплахата, каквато представлява използването на телекомуникационни съоръжения, доставяни от китайската компания Huawei, отбеляза AP.

САЩ ще продължат да преследват "останалите джихадисти от "Ислямска държава" въпреки предстоящото изтегляне на техните военни части от Сирия, заяви Пенс на конференцията в Мюнхен, цитиран от AFP.

„САЩ ще запазят силно присъствие в района и ще продължат да преследват останките от „Ислямска държава“ навсякъде и винаги, когато си подадат мръсната глава“, заяви Пенс на форума в Мюнхен.  

Американският вицепрезидент Майк Пенс се срещна с българския премиер Бойко Борисов по настояване на Вашингтон. Разговорът се проведе в Мюнхен, където продължава конференцията по сигурността. 

 

Коментари

    Няма добавени коментари!

Напиши коментар:

Въведете кода от картинката!

Още новини