Spin off историята «Соло» си заслужава да бъде гледана

Admin 02 Юли 2018 22:32 Поглед 0
Spin off историята «Соло» си заслужава да бъде гледана

Снощи, от 22 часа гледах "Соло". Имаше и други луди в киното ,което ме учуди малко.
Филмът си е приличен като spin off история, още повече ,че авторите нямаха никакви претенции предварително. Всичко бе духа на "Star Wars", като дори имаше поучителни моменти - в такъв тип филми не трябва да играят големи филмови звезди. Като Уди Харелсън в случая.
През цялото време очаквах Харелсън да изкара от някъде някой стар брой на Playboy, от чиито листа да си свие joint и въздъхвайки между две смуkвания да каже - Ще стана член на "Антифа", въпреки ,че ще разочаровам много Станимир Радулов...Е, той разочарова всички с това ,че концентрира вниманието върху себе си, вместо да си следим историята, като всеки жест, мимика и реплика ние всички в киносалона знаехме някак от само себе си предварително...
Във филма има и отчетливо българско присъствие с една песен с български мотиви. Може би някое българче вече си е извоювало мястото в големите филмаджийници зад океана и това е вдъхновяващо!
Светът на "Star Wars" си бе същия, което си е постижение на режисурата и сценария! С едно изключение. Така и не разбрах в какъв вид войски бяха изгонили Соло след Академията за пилоти?! Не бяха Stormtroopers, a някаквa друг тип армия ,която ми е непозната..
Иначе си гледаме Денерис Таргериън / Емилия Кларк на воля, което е утешително. Тя си е лачена гугутка...
Въпреки леките залитания и осирания, филмът е едно ниво над обичайното за Дисни, което дава надежди.
Разочарование бе героят на Доналд Глоувър - Lando Calrissian, който е схематичен и не отговори на очакванията на изисканата публика. От него се очакваше много повече от това да бъде само афро-американец..
Чубака за сметка на всички бе на висота и най-после видяхме коронния му номер да къса ръцете на противниците си, което бе казано още преди 40 години..
Можеше да не се идеализира толкова много Соло, в края на краищата той си беше уличен smuggler and thief...Мисля ,че Олдън Еренрайх се справи с изискванията на режсьора да изиграе Хан . Не крия ,че моите изисквания бяха малко по-различни.
Филмът като цяло си струва да се гледа. Жалкото е, че той отнесе гневът и игнорирането от страна на феновете, които бяха адски вбесени заради идиотския Епизод 8, който разказа играта на оригиналните герои и последвалите обвинения на шефката на "Lucasfilm" Катлийн Кенеди, че феновете нищо не разбирали. Касов провал заслужаваше да e "Епизод 8 -The Last Jedi ", но, уви - отнесе го "Соло"...
 

Автор : Станимир Радулов

Коментари

    Няма добавени коментари!

Напиши коментар:

Въведете кода от картинката!

Още новини