Краснoречива карикатура в отговор на Мария Захарова

Admin 03 Ноември 2017 21:06 Поглед 0
Краснoречива карикатура в отговор на Мария Захарова

Говорителката на Външно министерство на Русия Мария Захарова коментира поредното оскверняване на Паметника на съветската армия в София, на който преди няколко дни се появи надпис "100 години ционистка окупация". Захарова призова българските власти да вземат мерки срещу честите осквернявания на известния като МОЧА монумент, а след това блесна с "впечатляващи исторически познания".

"Вандалите (не мога да ги нарека другояче) атакуваха паметника буквално преди седмица, но този път надминаха себе си, пишейки надписи с откровено антисемитски характер. Това е особено цинично в светлината на това, че в годините на Втората световна война благодарение на нашите войни успяхме да предотвратим депортацията на евреите от България и по този начин да спасим около 50 000 души от неминуема гибел", каза Захарова в коментар на посегателството.

Историята на спасяването на българските евреи обаче няма нищо общо с разказа на говорителката на руското външно министерство. Веднага в интерет пространството се почувства и българския отговор като тази карикатура...

Коментари

    Няма добавени коментари!

Напиши коментар:

Въведете кода от картинката!

Още новини