Азиатски номера

Admin 16 Септември 2017 15:04 Поглед 0
Азиатски номера
карикатура: Ивайло Нинов

Онзи ден, Северна Корея, твърдо обеща да смаже(думите бяха „да пребие”) Америка ако политиката на натиск продължи. След като прокламира «заплахата си» севернокорейските военни веднага стрелнаха поредна ракетка, която бе обявена за  „междуконтинентална”. Ракетата, като че ли летя около 4000 км, издигна се на височина 770 километра и падна в океана на 2000 км източно от японския остров Хокайдо.

По този повод Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън веднага подскочи и заяви ,че Пхенян със своите правокации само утежнява своята дипломатическа и икономическа изолация . Той дежурно призова „Световната общност”(каквото и да е това) да предприеме мерки срещу КНДР.

Мерки се появиха аламинут! Армията на Южна Корея да не остане по-назад, изстреля своя балистична ракета «Хенму-2» веднага, след като КНДР пусна своя ракета по направление на Япония.

Въпреки тези събития, японското правителство не видя в полета на севернокорейската ракета, кой знае каква заплаха. Генералният секретар на правителството на Япония г-н Йошихиде Суга заяви, чe те не са свалили тази ракета, тъй като японците са знаели ,че тя няма да падне на японска територия.

Този азиатски цирк вече почва да става твърде досаден. Кой каквото и да прави от там постоянно идват някакви ракетни новини, които наистина ни притискат с ядрения си страх. Някой пресоли, манджата за наша сметка. И разбира се нещо не е така, но страха от ядрена война ,който някой съвсем умишлено ни налага е твърде силен за да видим някои несъответствия..

Предният път изстреляната ракета от Северна Корея достигна височина 550 км, а сега новата ракета достигна 770 километра. За да ви стане ясно какви са тези височини трябва да знаете ,че Международната Космическа Станция (МКС) се мотае на височина  353 километра. Вече би трябвало, появилите ви се съмнения да ви подсказват ,че едва ли Ким Чен Йън реално притежава някакви съвременни ракетни технологии. Защото в противен случай отдавна щяхме да видим севернокорейски космонавт да ни маха с ръчичка от Космоса с три портрета в ръка. Поне знаем на кого ще бъдат те. Може би съм прекалено суров в преценката си , защото съгласно телевизията на КНДР, вече севернокорейците кацаха скоро на Слънцето…

 Всеки път, когато севернокорейска ракета прелита над Япония, след което като камък пада в океана, светът тръпне в очакване на ядрен апокалипсис. А японците като едни сурови самураи са удивително спокойни.  Ако все-пак изстрелванията са реални, то с двигателите на ракетите на Ким има някаква хронична повреда. Японците много често не си правят труда да задействат ПРО в тези случаи.

Къде са убедителните доказателства за тези изстрелвания. Защо не се показват данни от обективен контрол, снимки и видеозаписи? Къде са парчетата от падналите ракети в края на краищата? Защо любопитните журналисти не ги показват? Нещо не е както трябва в този театър.

Доналд Тръмп е планирал през ноември посещения в Китай, Япония и Южна Корея. Изглежда президентът на САЩ, хич не се безпокои от ракетната програма на Ким Чен Йън. Паниката остава в средствата за масова информация. И в нас самите, разбира се..

Георги Петров

Коментари

    Няма добавени коментари!

Напиши коментар:

Въведете кода от картинката!

Още новини