Промяна на ситуацията в Близкият Изток

Admin 27 Август 2017 09:56 Поглед 0
Промяна на ситуацията в Близкият Изток
снимка : Сергей Гунеев/РИА «Новости»

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху посочи , защо взел решение да проведе «внезапна» среща с президента на Русия Владимир Путин на 23 август. За това той говори в интервюто си на „20-ти израелски телевизионен канал”, предаде РИА «Новости».

«Аз казвам така : в последните години се срещам с Владимир Путин и това е нещо обичайно. На първо време за да се обезпечат нашите интереси и безопасността на нашата северна граница. Аз мога да кажа, че всички преговори, които ние проведохме с руския президент, до този момент са за нашата безопасност, а така също аз мисля ,че ставаше въпрос и за интересите на Русия, не само за нашите», — каза израелския премиер.

Той добавя ,че е приел решение да проведе «внезапната» среща с Путин заради  бързото изменение на обстановката в региона.

«В последните седмици [положението в региона] се измени. Вече съществува голяма вероятност международната победа над Ислямска Държава в Сирия да се случи. Това е добре , но е лошо ,че Иран активно и явно систематически прониква там, откъдето  си отива ИД», — подчерта Нетаняху.

По негови думи, Иран се опитва да разпали война с Израел и не скрива, че желае да   разположи военни, въздушни, сухопътни и морски сили в тези райони, които напускат терористите от ИД.

 Една от иранските цели се явява началото на война с Израел…Понятно е, че това е промяна в ситуацията. Промяна , която заплашва както нас, така и други страни в региона, а според мен , заплашва целия свят.», — заключи Нетаняху.

Коментари

    Няма добавени коментари!

Напиши коментар:

Въведете кода от картинката!

Още новини