Любен Милев: БСП-Благоевград е по-силна, възлагаме надежди на младите

Любен Милев:  БСП-Благоевград е по-силна, възлагаме надежди на младите
Любен Милев

Любен Милев е председател на общинската организация на БСП в Благоевград и заместник-председател на областната структура. Той е юрист по образование, бивш полицай. 

Измина една година, откакто поехте ръководството на общинската организация на БСП в Благоевград. Какво се промени през тази една година в БСП в областния център?

През тази една година се случиха много, и то позитивни неща, касаещи организационния живот на общинската партийна организация. След организационните промени в ръководството, Изпълнителното бюро, което е постоянно работещият орган на организацията и лично аз, направихме срещи с всички партийни организации т.е. с всички редови членове и председатели на основни партийни организации в общината. Тези срещи се извършиха само и единствено да се чуе мнението на хората за текущото състояние в организациите, проблеми, препоръки и виждането им относно новите политики в национален мащаб на партията. На тези срещи стана ясно, че не всичко се свежда до редовите членове, случващо се в общинската партийна организация и информационните и организационни документи, идващи от НС на БСП. Тези пропуски се правят от председателите на основните партийни организации по различни причини в голямата си част без корист или умисъл, но има и такива, които умишлено целят отдалечаване на редовите членове от новото ръководство на Общинската организация за постигане на чисто субективни лични интереси и амбиции на партийни членове, сраснали се с партията и ползвайки я за лични користни цели. По тези причини се избраха на места и нови председатели на основни партийни организации, която тенденция за обновяване ще продължава с избор на всеодайни личности с качества и авторитет в обществото и убедени в лявата идея. Хубавото е, че активът и симпатизантите оценяват политиките на новото ръководство положително, удовлетворени са от промените и смяната на поколенията, както и от вижданията в общинската структура на БСП.

По-силна ли е общинската организация?

Естествено, че е по-силна. И не само по-силна, но и по- свободна, свободомислеща, необременена с дългогодишни догми и разбирания, насаждани от лидери с амбиции за несменяемост. Това се вижда и от провежданите политики вътре в организацията и прокарвани чрез общинските ни съветници в Общински съвет – Благоевград. Всички решения, предложения, законови промени, прокарвани от Общинската администрация в града, които са против интересите на гражданите на община Благоевград, са атакувани от нас със средства, позволявани от закона и възможностите ни, предвид представителността ни. В тази връзка търсим подкрепа и от останалите политически представени субекти в общински съвет, които споделят нашите политики по определени въпроси. Винаги сме готови да защитаваме социални и др. политики и на други политически групи, стига те да са в интерес на гражданите и близки до лявата идея.

По-единни ли са благоевградските социалисти днес? Периодично се появяват слухове за напрежение и раздори в партийните редици?

Да, мога да кажа, че благоевградските социалисти са по-единни. Тук говоря за социалисти идейни, а не за тези с партиен билет, който им служи като пропуск за удовлетворяване на материални и управленчески амбиции, когато БСП е водеща сила в управлението на държавата. Тези, които и в момента са с неудовлетворени амбиции и биват ползвани като оръдие за разединение на организацията от управляващите в момента, срещу жълти стотинки, или с обещания за бъдещи облаги.

Успяват ли общинските съветници на БСП да бъдат активна и твърда опозиция на кмета Атанас Камбитов?

В по-голямата си част не успяваме, тъй като политическата ни представителност не е достатъчна и там, където успяваме, е благодарение на др. политически групи в общинския съвет, за което им благодаря от името на БСП. Дори да не успяваме да променяме решения, за които се гласува под строй от управляващите, за които се прекъсват включително и болнични по майчинство, информираме обществеността /данакоплатците/ за негативите, които им сервират с политиките си политическото ръководство на общината. Показателен е примерът с гласуване упълномощаването на г-н Камбитов да ни представлява пред ВиК Асоциацията, с извинение за причинения му дискомфорт, от който е отвикнал, откакто е кмет от управляваща политическа сила.  

Готова ли е общинската организация на БСП в Благоевград за местните избори, които са догодина?

Много директен въпрос, на който така категорично не мога да отговоря. Правим необходимото с мобилизация на сили вътре в БСП, физически ресурс, политически и извън политически, лично субективни възможности и връзки и с др. политически формации за отпор на статуковото в община Благоевград, където два мандата не се инвестира в реална трудова заетост, създаване на работни места чрез инвестиции – вътрешни, външни , европейски проекти и др.

Какъв кандидат за кмет ще търси БСП?

БСП има ясна представа за визията, на която следва да отговаря кандидатът за кмет и не е тайна за никого. Първо да отговаря на изискванията на закона, да е патриот, некомпроментиран като личност и гражданин. Ако има собствен бизнес или участва в такъв като съдружник, бизнесът му трябва да е чист, прозрачен. Да не е участвал в престъпното ликвидиране на държавата посредством формите на преватизиция под тезгяха, ликвидация и изкупуване на дялове от предприятия без знанието на правоимащите. Както и участвал в престъпни мутренски групировки и „фирми” за рекет и изземване на бизнес, което и сега се прави с помощта на държавата.

Възможно ли е да подкрепите независима кандидатура?

Да, напълно възможно и с голяма вероятност. Не държим да е тясно партийна кандидатура.

Младите хора в БСП активни ли са и ще ги видим ли в бъдещата съветническа листа на партията?

Да и тепърва мисля, че ще се доказват още повече на политическата сцена. И сега има представител общински съветник от младежката партийна организация. При всички положения ще има младежи и в листата за кандидат-съветниците в бъдещия общински съвет. На тях залагаме големи надежди, това е мое лично мнение и политика на партията на национално ниво. Това го показах и със структурирането ми на Изпълнителното бюро на Общинската организация на БСП, в което преобладаващата част от членовете са младежи, за което бях оплюван в медиите от някои господа в БСП.

Коментари

  1. Демократ
    Колко противоречия само на този другар

Напиши коментар:

Въведете кода от картинката!

Още новини