Зам.-министър Манолев се върна в родната гимназия в Петрич

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

Надявам се да останете и да се реализирате в страната ни, защото България има нужда от млади, мотивирани, знаещи и можещи хора. С тези думи заместник-министърът на икономиката Александър Манолев се обърна към учениците от 11-и клас в специалност Икономика и мениджмънт в ПГИТ “Проф.д-р Асен Златаров“, гр. Петрич. Дискусията се организира по повод Деня на икономиста и е традиционна за училището, което се стреми да прави срещи на учениците с реализирани свои възпитаници.   

По време на дискусията зам.-министър Манолев разказа на учениците за годините, в които той е учил в гимназията и за изборите, които е направил след завършването му. „Можете да постигнете всичко, ако имате цел и не се отказвате докато я постигнете“, обърна се той към аудиторията и акцентира как е заминал за Великобритания без дори да знае езика, а се е върнал с диплома от един от най-престижните университети. „Винаги ще има някой, който да оспори успехите ви и да ви каже, че те се дължат на външни фактори. Не обръщайте внимание на тези хора, защото само вие знаете как и какво сте постигнали в живота си“, допълни Александър Манолев.

Той разказа на учениците и за работата си като заместник-министър. „По време на последното ми работно посещение в Лондон имах срещи в някои от водещите финансови институции в света – Корпорацията на Лондонското Сити, Европейската банка за възстановяване и развитие, Лондонската фондова борса. И на всички тези срещи имаше поне един българин, а това са институции, в които конкуренцията е огромна“, подчерта зам.-министърът и пожела на учениците, ако изберат да продължат живота си в чужбина, да бъдат сред тези примери. „Но повече се надявам да изберете да се реализирате в България, защото вие сте бъдещето и вие ще сте тези, които ще определят посоката, темпото и начинът да постигнем националните си цели“, каза още Александър Манолев.

В рамките на срещата се получи и оживена дискусия с учениците, като задаваха въпроси за икономическото развитие на регионите в България, проблемите пред бизнеса и конкурентостта на обучението. Те му демонстрираха и уменията си по предприемачество инаправиха две специализирани презентации, а зам.-министърът подчерта, че за начина, по който са подготвени могат да им завидят редица български компании.

Той поздрави учениците за успехите, които постигат на различни олимпиади и конкурси и получи специален подарък от тях и ръководството – колаж със снимки от времето, когато е бил ученик в гимназията. Директорът на училищетоинж. Светла Данаилова бе приготвила и още един специален жест – копие от първата страница на личното му досие, което се съхранява в ПГИТ “Проф. д-р Асен Златаров“. Александър Манолев се срещна и с част от учителите, които са му преподавали и с класния му ръководител Елена Даскалова, старши учител по география и икономика.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини