Хора с двигателни увреждания караха адаптиран мотор край Сапарева баня

Снимки: София Райдърс
Снимки: София Райдърс

Днес за първи път в България беше проведен тест драйв на мотор за хора с двигателни увреждания. Това се случи на пистата край Сапарева Баня и събра десетки любители на моторите и силните усещания.

Инициативата е плод на общите усилия на сдружение „Адреналин Дрийм Тийм“ и мото група „София Райдърс“. Екипът на „Адреналин Дрийм Тийм“ представи и първия по рода си мотор за хора с двигателни увреждания. Те самите получиха възможността да карат специално разработения за техните нужди мотор. Някои от участниците имаха опит с управлението на превозното средство, но други за пръв път повишиха адреналина в кръвта си по подобен екстремен начин. Безопасността на всички участници, зрители и доброволци беше подсигурена от квалифицирани инструктори, които дадоха подробен инструктаж преди началото на събитието.

„Екипът ни успя да реализира този проект за няколко месеца. От първо лице знам каква стойност носи подобно изживяване на един човек с двигателни увреждания, като мен. Нашата цел беше да направим възможно хората, които не могат да се движат, да изпитат адреналина от карането на мотор и сбъднем една тяхна мечта. Това е благородна кауза и си заслужава времето и усилията, които сме вложили“, каза Евгения Кусева, която е част от основателите на сдружение „Адреналин Дрийм Тийм“. Тя допълни, че „мечтите се сбъдват, само ако има смелост да се преследват.“

Организаторите благодариха на всички партньори, които са оказали безценна техническа помощ и подкрепа с доброволния си труд, за да се случи този тест драйв. Инициативата се проведе под егидата на Община Сапарева Баня.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини