Столична фирма ще строи петзвезден хотел и спа център в Баня

Admin 16 Юни 2018 09:39 Бизнес 0
Столична фирма ще строи петзвезден хотел и спа център в Баня
Снимка: Кметство Баня

Софийската фирма „Галба” ООД, с управител Анатолий Замфиров, има инвестиционно намерение да изгради петзвезден хотел, ресторант и рекреационен център в разложкото село Баня. Предвижда се и водовземане на минерална вода от находище „Гулийна баня“.

Хотелът ще е с капацитет до 70 стаи, ще има обслужващи зони – ресторант, лоби бар, складове, помещения за персонал и други. Ще се построи СПА център с термална зона, медицински център и зона за процедури, зона с открити басейни. За инвестиционното намерение има издадена виза за проектиране. 

Основното застрояване в имота е хотелска сграда. Постройката е решена на три основни нива и едно подпокривно с максимална кота корниз 10 метра. Разгънатата застроена площ ще бъде около 5800 м2 .

СПА зоната на комплекса ще е разположена в подземното ниво в югоизточната част на имота. Тя ще се състои от термална зона – вътрешен топъл и контрастен басейн, контрастни душове, топли легла, стая за релакс, финландска сауна, инфраред сауна, кнайп пътека, лакониум, парна баня, ароматна парна баня, леден фонтан. В Медицинския център ще има солна стая, СПА капсула, душ Виши, масаж, тангенгорна вана.

Ще се направят зони за рекреация, както и различни видове басейни – акватоничен басейн, плувен басейн, развлекателен басейн, както и топила с различни температури. СПА зоната и външните басейни ще са постоянно достъпни за гостите на хотела, а за външните посетители – според контрола на достъп, определен на рецепцията.

Предвижда се рекреационен център с общо 10 лечебни басейна тип "топила" по 20 m3 всяко за осигуряване на условия за балнеолечение и профилактика на посетителите на обекта и 3 плувни басейни 2 х 100 m3 и 1 покрит плувен басейн с кубатура до 100 m3 за осигуряване на условия за спорт и отдих. Плувните басейни ще бъдат свързани в едно водно огледало, като от вътрешния ще се минава през коридор към  външните басейни. Проектният дебит на минералната вода е до 2.34 литра в секунда.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини