ЮЗДП избра в оспорвано състезание най-добрите дървосекачи

Снимка: ЮЗДП
Снимка: ЮЗДП

Петър Вучов от „ДГС Самоков” зае първо място в дисциплината „Комбинирано рязане” в националното състезание за „Най-добър секач”.  Другият представител на ЮЗДП - Личо Личев от „ДГС Тетевен”, се класира втори в дисциплините „Монтаж на верига” и „Кастрене” и трети в „Прецизното рязане”.

Отборът на Учебно-опитното горско стопанство „Г. Ст. Аврамов“ – с. Юндола защити шампионската си титла от миналата година. Купата и златните отличия завоюваха състезателите Ибрахим Мандраджи и Мехмед Салих. Втори в отборното класиране е съставът на Южноцентралното държавно предприятие – Смолян, а трети- тимът на Северозападното държавно предприятие – Враца.

Домакин на атрактивната надпревара тази година беше Югозападното  държавно предприятие. Състезанието се проведе на територията на „ДГС Самоков”, край село Говедарци и премина при отлична организация и стриктно спазване на правилата за безопасност. В него премериха сили общо 7 тима с 14 участници от държавните горски предприятия и двете Учебно-опитни горски стопанства в Бързия и Юндола. Надпреварата включва 5 дисциплини според изискванията на правилника за провеждане на Световно първенство – поваляне на дърво, монтаж на верига, комбинирано рязане, прецизно рязане и кастрене. Участниците бяха оценявани от авторитетна 5-членна съдийска комисия с председател доц. Димитър Георгиев от Лесотехническия университет.

          За професионалните си умения и майсторство всички участници получиха грамоти и предметни награди, осигурени от фирма „Андреас Штил” ЕООД - един от водещите производители на професионална техника за горския сектор и организатор на състезанието.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини