Градушка съсипа половината от лозята в Българчево и Бучино

Снимка: Vesti.bg
Снимка: Vesti.bg

Суха градушка съсипа половината от лозовите масиви в благоевградските села Българчев и Бучино. Снощи зърна, едри колкото маслина, се изсипаха в района и помляха около 60 процента от насажденията с памид. 

"За десетина минути градушката унищожи труда на стопаните. В Българчево от 1200 декара лозя, близо 700 декара са с набити зърна. В бучино има 1300 декара лозови масиви, там пораженията също са огромни", заяви кметът на Българчево - Елена Стойчева. 

Последвалият снощи проливен дъжд е нанесъл поражения и на почти всички пътища на земна основа в селата. "Има изровени огромни коловози от 30-40 см. На много места има и свличания. Дано няма повече такива валежи, макар че и в момента вали", допълни Стойчева.

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини