Македонска медия коментира: "Сиктир“ от Борисов за Георге Иванов

Admin 14 Юни 2018 13:28 Свят 0
Македонска медия коментира: Сиктир от Борисов за Георге Иванов
Снимка: Плюс инфо

Българският премиер Бойко Борисов и министърът на външните работи Екатерина Захариева отмениха срещите с президента на Република Македония Георге Иванов, която беше насрочена за петък, пише македонският информационен сайт plusinfo.mk

Причината за отмяната на двете срещи е арогантното поведение на Иванов след обявяването на постигнатото решение на въпроса за името на Македония. Информацията за отмяната на срещата бе потвърдена от правителството в София. 

„Не искаме да се намесваме във вътрешните работи на нашата съседна държава. Нашата позиция е принципна и е ясна, както и на цялата международна общност. Ясна е и позицията на президента на Република Македония. Българското правителство не вижда смисъл да бъде използвано във вътрешнополитическите дебати в Скопие. Ключова за бъдещето развитие на нашата съседна държава е интеграцията в ЕС и НАТО и тя не бива да бъде поставяна под въпрос“, обясняват от правителството в София, пише македонската медия. 

В София, където Иванов е придружаван от съпругата си Мая, македонският президент трябва да проведе среща и с българския си колега Румен Радев, отбелязва изданието.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини