Изложба на Соня Ковачева представя Париж, Благоевград и Мюнхен

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Самостоятелната изложба „Фокусиране: Благоевград, Париж, Мюнхен“ от Соня Ковачева идва в Благоевград.  На 15 юни от 18:00 часа в ГХГ талантливата художничка ще представи своите творби.

Париж, Благоевград и Мюнхен са трите града, към които се фокусира художественото поле на представената изложба. Интересите на художничката са в посока на сетивната реалност, поетичната природа и съживената традиция. Всичките те формират нейния личен почерк. Тя разказва историите си по собствен начин, насочва вниманието към действителни моменти и описва личните си преживявания. Философските ѝ схващания са свързани с образа и неговата физическа и духовна същност.

Експозицията е подстъп към зрялата изразителност и е създадена с осъзнатото чувство за изкуство. Чрез нея авторката се стреми да въплъти индивидуалното, а не тривиалното. „Фокусиране: Париж, Благоевград, Мюнхен” е творчески проект, в който Соня разглежда художественото моделиране, визуалното интерпретиране и историята на част от собствените си изложби.

Соня Ковачева е доказал се автор на съвременната арт сцена и доктор по изкуствознание и изобразителни изкуства, катедра „Текстил – изкуство и дизайн”. Има самостоятелни изяви и редица участия в български и международни форуми, кураторски проекти, пленери и изложби за съвременно изкуство, между които глобалния проект „Imago mundi” Венеция, „Фротажи”, Вила Валдберта и галерия GEDOCmuc, Мюнхен, Център за съвременно изкуство Ниш, Сърбия, и др.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини