Ученици от Симитли с купи и медали за технологии и предприемачество

Снимки: Община Симитли
Снимки: Община Симитли

С голям успех приключи участието на учениците от СУ „ Св. св. Кирил и Методий“- Симитли в Националното състезание „Технологии, творчество, предприемачество“ в Гоце Делчев. 9 възпитаници на учебното заведение се състезаваха в две направления: „Програмиране със scratch“ 5-7 клас и „Мултимедийни презентации“ 5-7 клас.

В категорията „Програмиране със scratch” на първо място се класира Денислав Ташев от 5-и клас, 2-то място зае шестокласникът Алекс Костев. Специална награда за сложност на програмен код грабна Драгомир Мелов. В направление „Мултимедийни презентации” трето място за училището в Симитли донесе Емил Ортомаров от пети клас.

Всички деца, който бяха на състезанието, имат изключителен талант и познания в областта на информатиката и информационните технологии, като достойно защитиха името на гимназията в Симитли.

От СУ „ Св. св. Кирил и Методий“ се гордеят с постиженията на възпитаниците си в областта на технологиите, защото те са бъдещето на новото образование.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини