МВР не открило цял месец Владимир Пелов, защото бил с брада

МВР не открило цял месец Владимир Пелов, защото бил с брада
Снимка: Канал3/OFF News.bg

Полицията в Ботевград от един месец е разполагала с оперативна информация, че избягалият затворник Владимир Пелов, който снощи беше убит, се е укривал в града, а през това време полицията е получавала по десетина сигнала на ден, които са проверявани. Това стана ясно от брифинг в прокуратурата, на който бяха дадени подробности около убийството на беглеца тази нощ, съобщава сайтът OFF News.bg.

Причината МВР да не го открие е това, че Пелов е бил с променен външен вид и не се е придвижвал свободно из града. Това ставало ясно и от снощния инцидент - тялото му е открито на алея в центъра на града, която обаче е обрасла с храсти и е близо до река. На мястото на убийството са открити три оръжия и предстои експертиза да посочи с кое оръжие е прострелян Пелов.

От прокуратурата съобщиха, че е образувано досъдебно производство за убийството на Пелов и за опит за убийство на Марио Панчев, който е в тежко състояние в „Пирогов“.

Сигналът за стрелбата е подаден малко след 23.00 часа снощи. На мястото на местопрестъплението са открити три пистолета – един в тревната площ до трупа, един, непосредствено до тялото на Пелов и трети – в чантичка на кръста на убития. Самоличността на Пелов е установена с категоричност след взимане на пръстови отпечатъци. Край тялото му са намерени 7 гилзи. По тялото на Пелов са открити три наранявания – едно в лицето, в основата под мустака, и две в десния крак – бедрото и подбедрицата.

Състоянието на пострадалия Панчев не позволява към момента той да бъде разпитан. Показания до момента са дали близки на Пелов.

Имахме оперативна информация, че от около месец Пелов е на територията на Ботевград, каза по време на брифинга Георги Григоров, директор на ОДМВР-Ботевград, цитиран от OFF News.bg. По думите му за беглеца са получавани по „10-15“ сигнала на ден, всеки от тях е проверяван щателно, но това не довело до резултат. Една от причините е, че Пелов бил с променена външност: „Имаше брада, която досега не е носил, беше с със суичър с качулка, шапка, външно изглеждаше съвсем различно“, обясни Григоров.

Мотивите за убийството засега не са ясни, но разследващите имат три основни версии. Едната от тях е, че Пелов се притеснявал от това да не бъде издаден. Той искал да ликвидира Панчев, въпреки че двамата се познавали от дълги години. 

Втора версия е свързана с неуредени финансови отношения. В миналото Пелов и Панчев са имали общ бизнес. Не се изключва и версията в основата на разрива в отношения между тях да стои жена.

Източник: OFF News.bg

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини