Мана тръгна по лозята в Санданско, стопаните прогнозират високи цени

Снимка: Агрозона.бг
Снимка: Агрозона.бг

Мана тръгна по лозовите масиви в района на санданското село Катунци. Болестта вече е съсипала част от насажденията. 

"Пръскаме редовно с препарати, за да намалим загубите и да се пресече болестта”, коментира Йордан Халачев, който отглежда над 10 декара лозя край село Катунци. По думите му, реколтата може да се спаси само с по-често пръскане.

Очакваните високи температури в близките дни също тревожат стопаните. „Силното слънце спира развитието на маната, но пък пепелницата само това чака. Затова не бива да се спира с честото пръскане. Това ще увеличи значително разходите ни, но в противен случай ще загубим продукцията си. Почти сигурно наесен гроздето ще е по-скъпо в сравнение с миналата година”, прогнозират лозарите. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини