Песни, танци и баници от Белица представят на събор в Македония

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Община Белица прие поканата на кмета на община Македоска Каменица - Соня Стаменкова, за участие в седмото издание на Събора „Бабина Баница“ 2018.

Традиционният събор се организира от Община Македонска Каменица и Асоциацията на пенсионерите в Македония. Тази година за първи път ще е с международно участие – с  гост изпълнители от Република България и Република Сърбия. Миналата година на събора са присъствали над 6000 посетители от цялата република. Тази година организаторите очакват броя на присъстващите да бъде значително завишен.

Община Белица ще участва с песни и танци представени от Ансамбъла за народни песни и танци при Народно читалище „Георги Тодоров-1885“, който ще бъде финансиран лично от кмета на общината - Радослав Ревански. Как се прави традиционна баница ще демонстрира директора на Гимназия „Никола Вапцаров“ в Белица - Фанка Къшева, и ученичката Нефизе Метин Тупева от с. Бабяк. Те ще демонстрират и приемствеността между поколенията, между баба и внучка.
Събитието ще се проведе на 3 юни /неделя/ в туристически манастирски комплекс "Еленец" край село Цера.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини