Правят Център за хора с увреждания в Микрево

Снимка: Община Струмяни
Снимка: Община Струмяни

Община Струмяни изпълнява проект „Предоставяне на здравни грижи и социални услуги на уязвими общности в трансграничния район България - Гърция“ по Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция-България 2014-2020.

Част от дейностите са свързани с изграждането на нов център за социална рехабилитация и интеграция на хора с увреждания в село Микрево, закупуването на транспортно средство – микробус, за хора със специални потребности, организиране на информационна и обучителна кампании, както и други инициативи за обслужването на лица в риск и предоставянето на културно-развлекателни, обучителни и социални услуги за тях.

„Този проект е продължение на активната социална политика, която община Струмяни провежда през последните няколко години и представлява част от множеството социални дейности, заложени да се осъществяват през следващите години, с цел подкрепа и социална интеграция на хора в риск, включително с увреждания и на техните семейства, живеещи на територията на общината”, коментира кметът Емил Илиев.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини