"Прощално" на Вапцаров бе превърнато в чалга песен

Прощално на Вапцаров бе превърнато в чалга песен
Снимка: В. Сега

Оказва се, че за българската чалга няма нищо свято. Последният "хит" е незабравимото стихотворение "Прощално" на Никола Вацпаров, което е превърнато в песен, съобщава вестник Сега. Ето какво пише в представянето на "произведението" в един от сайтовете за чалга: 

"Табу" е заглавието на най-новия проект на Антонина. В него изпълнителката събира на едно място попфолк и стихове на Вапцаров. Музиката и аранжиментът са на Мартин Биолчев, с когото Антонина работи от години. 

„Този проект, както и всички останали песни, които съм създавала през годините, поставя въпроси. Отговорите са някъде назад във времето, някъде в самите нас. Някъде в това какво сме превърнали в норма, какво е позволено и какво не“ – казва тя.

Този проект на Антонина безспорно е табу, защото не са много артистите, дръзвали да поднесат своя интерпретация на класически произведения от литературата. Дни преди да се появи официалното видео бяха зрелостните изпити по български език и литература. Един от тазгодишните автори беше Вапцаров. 

„Всички прочетохме един пост, разпространил се светкавично в социалната мрежа. „Понякога ще идвам в съня ти…понякога и на матура.“ Проектът „Табу“ може би е някаква своеобразна матура към целия жанр, към всичко, което направихме през годините. И така, както на изпит, всеки сам сяда на чина и поднася своите виждания и разсъждения пред изпитната комисия. По същия начин всеки сам трябва да отговори на въпросите, които поставя „Табу“. Само ви моля, когато го правите, да не преписвате“ – споделя изпълнителката."

Източник: В. Сега

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини