"Прощално" на Вапцаров бе превърнато в чалга песен

Снимка: В. Сега
Снимка: В. Сега

Оказва се, че за българската чалга няма нищо свято. Последният "хит" е незабравимото стихотворение "Прощално" на Никола Вацпаров, което е превърнато в песен, съобщава вестник Сега. Ето какво пише в представянето на "произведението" в един от сайтовете за чалга: 

"Табу" е заглавието на най-новия проект на Антонина. В него изпълнителката събира на едно място попфолк и стихове на Вапцаров. Музиката и аранжиментът са на Мартин Биолчев, с когото Антонина работи от години. 

„Този проект, както и всички останали песни, които съм създавала през годините, поставя въпроси. Отговорите са някъде назад във времето, някъде в самите нас. Някъде в това какво сме превърнали в норма, какво е позволено и какво не“ – казва тя.

Този проект на Антонина безспорно е табу, защото не са много артистите, дръзвали да поднесат своя интерпретация на класически произведения от литературата. Дни преди да се появи официалното видео бяха зрелостните изпити по български език и литература. Един от тазгодишните автори беше Вапцаров. 

„Всички прочетохме един пост, разпространил се светкавично в социалната мрежа. „Понякога ще идвам в съня ти…понякога и на матура.“ Проектът „Табу“ може би е някаква своеобразна матура към целия жанр, към всичко, което направихме през годините. И така, както на изпит, всеки сам сяда на чина и поднася своите виждания и разсъждения пред изпитната комисия. По същия начин всеки сам трябва да отговори на въпросите, които поставя „Табу“. Само ви моля, когато го правите, да не преписвате“ – споделя изпълнителката."

Източник: В. Сега

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини