Учител стана Почетен гражданин на Симитли

Снимки: Община Симитли
Снимки: Община Симитли

Видният общественик Йордан Костов беше удостоен със званието „Почетен гражданин на Симитли“. Това се случи по време на тържествена сесия на общинския съвет в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Председателят на местния парламент Владимир Христов откри сесията при кворум от 11 общински съветници.

Гласуването бе явно. Дългогодишният директор на гимназията в Симитли беше удостоен със званието при пълно мнозинство от страна на общинските съветници. Заместник-кметът Евгения Георгиева представи биографията и мотивите на удостоения със званието „Почетен гражданин“ пред пълния салон на читалище „Св.Климент Охридски“, където се проведе и тържествената сесия на местния парламент.

Със специален плакет беше награден новият почетен гражданин от кмета на община Симитли - Апостол Апостолов. От своя страна Йордан Костов благодари за оказаната чест и засвидетелства своята преданост към град Симитли. Заслугите на Йордан Костов за развитието на науката в Симитли са безспорни.

Именитият учител, културен деец и писател е роден в село Яхиново, Дупнишко. Основното си образование завършва в родното си село, средно и полувисше в град Дупница.

След казармата завършва задочно история и български език в Софийски университет. Първо започва работа в село Тросково. От 1964г. работи като директор на основното училище в село Долно Осеново. От 1970 г. е учител в гимназията в Симитли, а през 80-та година е назначен за председател на Общински съвет за култура-Симитли.

През 1986г. се завръща в училището в Симитли и го ръководи до 1998 година. В живота си е поставял обществените задължения на първо място, за това е обичан и уважаван от ученици и родители.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини