След 35 г. чакане асфалтират пътя от Струмяни до македонската граница

Снимка: БНТ
Снимка: БНТ

Мечтата на жителите на община Струмяни за нов и асфалтиран път до границата с Република Македония става реалност след 35 години чакане и надежди.

Вече няколко дни машини и техника извършват строително-монтажни работи в близост до село Цапарево.

„Години наред отправяхме апел към държавата за подкрепа за реализирането на този проект. В момента се ремонтира 15-километровият участък от Цапарево до село Микрево. Готвим и работен проект за другите 15 километра – от Цапарево до границата с Македония. Там 7 километра се нуждаят от рехабилитация, а останалите 8 километра ще са ново строителство”, заяви кметът на община Струмяни – Емил Илиев.

От години общината настоява и за отварянето на ГКПП-Клепало на границата със западната ни съседка. В македонския град Берово вече са построени два петзвездни хотела, предстои изграждането на още един, тъй като в последните години има бум на туризма в този регион. „Идват в Берово туристи от Балканите, а не могат да дойдат в нашата община. Ремонт на пътя и нов граничен пункт ще спрат обезлюдяването на населените места. Проектът е от началото на 80-те години на миналия век”, твърди кметът Илиев. Македонците са направили отдавна и път до границата, и модерно КПП.  

Местните хора вярват, че граничният пункт ще стимулира икономическия растеж в пограничния район, ще допринесе за нарастване на туризма и туристическите услуги в Западна България и допълнително ще сближи хората от двете страни на границата.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини