Награди и шествия на 24 май в Разлог

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог

Община Разлог организира тържестевно честване на 24-ти май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Празникът в четвъртък ще започне с шествие на учители и ученици от училищата в града по улица „Екзарх Йосиф” до площад „Преображение” под звуците на духовия оркестър. Награждаването на даровити деца от училищата - участници в национални състезания и олимпиади започва в 11,00 часа. Кметът на общината – инженер Красимир Герчев, ще отличи талантливите ученици.

Празнична програма ще изнесат децата от детските градини и училища в Разлог, както и детски певчески и танцови групи към Народно читалище „15.09.1903-1909“. Празничният ден ще завърши по традиция с шествие на абитуриентите в 21,00 часа. Те ще вървят по червен килим, поставен специално за тях в центъра на града. След като преминат възпитаниците и на четирите гимназии, празнична заря ще засияе в небето над Разлог.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини