Въведоха еднопосочно движение в центъра на Мелник

Въведоха еднопосочно движение в центъра на Мелник
Снимка: Община Сандански

Еднопосочно движение за моторни превозни средства е въведено от днес в архитектурно-историческия резерват Мелник. Новата организация касае главната улица „Мелник” в курорта. Водачите на автомобили трябва да спазват новите разпоредби. Колите ще влизат в града от кръстовището на Републикански път с улица „Мелник“ - отдясно на речното корито, ще стигат до бетоновия мост срещу сградата на конака. На това кръстовище автомобилният поток продължава в посока изхода на града.

Промените са регулирани и обозначени с пътни знаци. Организацията на движението е съобразена с елементите на пътното трасе, пътните кръстовища на градската територия и пешеходните потоци.

Общинска администрация-Сандански призовава шофьорите да спазват направените промени с цел спокойното придвижване на всички участници в движението и предотвратяването на инциденти и пътно транспортни произшествия.

Кметът на Мелник – Наско Петев, и жителите на населеното място искат и въвеждане на мерки срещу паркирането на автомобили в центъра на най-малкия ни град. „Особено по празници и през уикендите тук е по-натоварено с коли дори от областния център на Пиринско – Благоевград. Затова е добре да има „Синя зона”. Платеното паркиране ще сложи край на струпването на коли по тротоари и пред къщи и заведения”, смята кметският управник Наско Петев. До 1989 г. е било забранено на коли без пропуски да влизат в архитектурно-историческия резерват. 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини